Bagietka z łososiem wędzonym, serem smażonym i hummusem

5 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. 100 g łososia wędzonego na zimno w plastrach
  2. Hummus z czarnuszką Perla – 1 opakowanie
  3. smażony ser z kminkiem – pół opakowania
  4. 1 bagietka
  5. kilka listków świeżego selera naciowego

Chcesz przygotować dla bliskiej Twemu sercu osoby szybką i pięknie prezentującą się przekąskę na zimno? Mamy dla Ciebie odpowiedni przepis: bagietka z łososiem wędzonym, serem smażonym i hummusem z czarnuszką Perla. Przygotowanie tej przekąski zajmie Ci tylko chwilkę – w 5 minut zrobisz ukochanej osobie smaczną niespodziankę, odpowiednią na każdą porę dnia!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Bagietkę pokrój na małe kromki. Na każdej kanapeczce ułóż kolejno: kawałek smażonego sera z kminkiem i mały plasterek wędzonego łososia. Następnie posmaruj z wierzchu hummusem z czarnuszką Perla. Na koniec udekoruj ładnie listkami umytego i osuszonego świeżego selera naciowego. Możesz zacząć się oblizywać, mniammm!!! Przekąska dla ukochanej lub ukochanego jest gotowa!

WSKAZÓWKA

Jeśli masz więcej czasu, to możesz samodzielnie przygotować smażony ser z kminkiem. Potrzebujesz do tego takie składniki jak:

– 0,5 kg białego sera typu twaróg

– 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej

– 1 łyżka masła

– 2 łyżki kminku

– 2 żółtka jajek

– pół łyżeczki soli

Zacznij od tego, żeby pokruszyć twaróg do miseczki, zasypać go sodą oczyszczoną i dokładnie wymieszać. Następnie przykryj miseczkę folią i odstaw w ciepłe miejsce na około 4-5 godzin. Po tym czasie ser zgliwieje i powinien być gotowy do smażenia. Na patelni rozpuść masło i przełóż do niej ser. Dodaj kminek, żółtko jaj oraz sól. Wymieszaj. Smaż około 20 minut, cały czas mieszając. Gdy masa jest już jednolita, możesz przelać ser z patelni do miseczki i odstawić do wystygnięcia.