Kanapeczki z pumperniklem, hummusem w różnych smakach, wędzoną śliwką i kalarepą

10 MIN 4 OSOBY
Składniki
  1. tripple hummusów PERLA lub inny,
    ulubiony smak hummusu PERLA
    (1 opakowanie)
  2. 1 kalarepa
  3. 1 opakowanie małych okrągłych kromek pumpernikla
  4. garść wędzonych śliwek (bez pestek)


O noworocznych postanowieniach warto pamiętać przez cały rok. Dlatego zadbajmy o zdrowe nawyki. Wystarczy kilka prostych trików, aby każdy zwyczajny dzień nabrał zdrowego smaku. Zaczynając od lekkiego śniadania, zaplanuj sobie małą przekąskę i weź ją ze sobą do pracy. Przygotowanie kanapeczek zajmie ci 5 minut, a przyjemność pozostanie na dłużej.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kalarepę pokrój w talarki. Kromki pumpernikla posmaruj z obu stron hummusem i ułóż na kalarepie. Kanapeczki przystrój połową wędzonej śliwki.