Kanapki z hummusem, rukolą, rzodkiewką i żółtym serem

3 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. Hummus paprykowy Perla – 1 opakowanie
  2. 4 kromki chleba razowego
  3. 80 g masła
  4. 4 rzodkiewki
  5. 4 plastry żółtego sera
  6. 1 pęczek świeżej rukoli

Myślisz o szybkiej i łatwej do przygotowania zimnej przekąsce? Podpowiadamy: wyczaruj w zaledwie 3 minuty smakowite kanapki z hummusem, rukolą, rzodkiewką i żółtym serem. Proste, pyszne, zdrowe i bezmięsne. Zdecydowanie dla każdego!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Zacznij od umycia rukoli oraz rzodkiewek. Rukolę delikatnie osusz, a rzodkiewki oczyść z liści i pokrój w równej grubości talarki.

Następnie pokrój chleb razowy w niezbyt grube kromki i ułóż po dwie – trzy na talerzu lub na desce do serwowania z kamienia łupkowego. Kromki kolejno posmaruj masłem, a potem ułóż na nich cienkie plasterki Twojego ulubionego rodzaju sera żółtego.

Rozpakuj 1 opakowanie hummusu paprykowego Perla (pasuje tu też idealnie hummus klasyczny lub pomidorowy). Hummusem posmaruj żółty ser, a na wierzch dodaj garść rukoli i udekoruj talarkami rzodkiewki.

Taka przekąska nadaje się na każdą okazję i porę dnia. Jest odpowiednia dla wszystkich smakoszy ceniących zdrowe żywienie i oryginalne smaki.