Jeśli szukacie zdrowej i szybkiej przekąski na piątkowy wieczór z serialem lub spotkanie ze znajomymi , mamy dla Was ultra-prosty przepis na KRAKERSY TAHINI 😀 Testowaliśmy i smakują wybornie, zwłaszcza z hummusem klasycznym! Smacznego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do miski wsyp mąkę, dodaj tahini, sól oraz mieszankę ziaren i pestek. Wlej 70 ml zimnej wody i mieszaj wszystkie składniki do uformowania się ciasta, które następnie uformuj w kulę. Ciasto nie może być zbyt kruche i twarde – możesz to kontrolować dodając wodę stopniowo do mieszanej masy. Powstałe ciasto rozpłaszcz i delikatnie rozwałkuj do grubości 3-4 mm, a na koniec ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 st. na ok. 8 minut następnie wyjmij i podziel ciasto na równe prostokąty. Włóż blachę na kolejne 10-12 min do piekarnika i gotowe.
SPOSÓB PODANIA
Takie dietetyczne krakersy możesz zaserwować z hummusem w dowolnych smakach lub z inna pastą, która lubisz. Dodaj pokrojone w plasterki ulubione warzywa i sycąca przekąska gotowa!