Wafle ryżowe z marynowanymi papryczkami

5 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. Marynowane czerwone papryki wiśniowe, słodkie, delikatnie pikantne, nadziewane serkiem śmietanowym z mango Perla – 1 opakowanie
  2. Marynowane zielone papryki peperoni, pikantne, nadziewane czosnkowo-ziołowym serkiem śmietankowym Perla – 1 opakowanie
  3. 4 wafle ryżowe (np. z pestkami dyni i algami morskimi lub ze słonecznikiem)
  4. zielona sałata rzymska
  5. woda
  6. sok malinowy

Wróciliście dziś późno z pracy, a planujecie już za chwilę wyjść do kina, na siłownię czy na spotkanie z przyjaciółmi? Na przygotowanie kolacji na ciepło zdecydowanie brakuje czasu… A czujecie głód… Nasza rada: natychmiast sięgnijcie po prostą i smaczną przekąskę – chrupiące wafle ryżowe z marynowanymi papryczkami. Przekąsicie i… z nową energią popędzicie dalej!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Liście sałaty umyj i osusz. Wafle ryżowe – po 2 sztuki – wyłóż na talerz i udekoruj z wierzchu sałatą rzymską. Możesz też użyć innego, Twojego ulubionego rodzaju sałaty, którą akurat masz w lodówce lub we własnym ogródku. Będzie to np. sałata lodowa, dębolistna (czerwona karbowana), rukola, endywia, radicchio, rukiew wodna lub roszponka. Wszystkie rodzaje sałaty są niskokaloryczne i zdrowe.

Rozpakuj 1 opakowanie marynowanych czerwonych papryk wiśniowych, słodkich, delikatnie pikantnych, nadziewanych serkiem śmietanowym z mango Perla, a także 1 opakowanie marynowanych zielonych papryk peperoni, pikantnych, nadziewanych czosnkowo-ziołowym serkiem śmietankowym Perla. Papryczki odsącz wykładając je na papierowy ręcznik, a następnie wyłóż na talerz.

Do tej przekąski idealnie pasuje chłodna woda z dodatkiem soku malinowego.

Po tak pożywnej przekąsce możesz śmiało ruszyc do dalszych zajęć 🙂