Zdrowa kolacja: Pasta z makreli, papryczki czereśniowe nadziewane serkiem, bagietka i świeży twaróg z olejem lnianym.

20 MIN 1 OSOBA
Składniki
  1. mix „Sicilia” - paryczki czereśniowe PERLA
    (1 opakowanie)
  2. 1 wędzona makrela
  3. 1/2 pęczka szczypiorku
  4. 1 jajko
  5. 1 świeża bagietka
  6. 20 g świeżego twarogu
  7. olej lniany
  8. sól morska
  9. 1 limonka


Zdrowa energia po treningu czy ukojenie po aktywnym dniu… Kolacja to ten moment, kiedy wszystko zwalnia, a ty już nie musisz się śpieszyć. Ciepła kąpiel, gorące kakao i pyszna pasta z makreli z soczystymi antipasti wystarczą, aby przyjemnie zakończyć dzień.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA – PASTA Z MAKRELI:

Ugotuj jajko na twardo i pokrój w kosteczkę, obierz makrelę z ości, pokrój drobno szczypiorek, dodaj kroplę oleju lnianego i wymieszaj składniki. Twaróg przełóż do miseczki, polej olejem lnianym, posyp delikatnie solą morską i skrop sokiem z limonki. Podawaj z papryczkami czerwonymi z serkiem PERLA i bagietką.

RADA:

Zimą do dania pasuje naturalne kakao lub herbata z cytryną i goździkiem. Latem danie najlepiej smakuje z prosecco.