Apetyczna przekąska: Ciabatta z łososiem, hummusem z czarnuszką, pestkami dyni i bazylią

10 MIN 1 OSOBA
Składniki
  1. 1 bułka ciabatta
  2. łosoś wędzony w plastrach
  3. hummus Perla z czarnuszką
  4. pestki dyni
  5. liście bazylii
  6. pomidorki koktajlowe
  7. koperek


Proponujemy dziś przepis na szybką i smaczną przekąskę. Ciabatta z wędzonym łososiem i hummusem, może być super alternatywą dla tradycyjnego śniadania lub kolacji. To danie sprawdzi się o każdej porze dnia, gdy najdzie nas ochota na małe co nie co.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ciabattę przekrój wzdłuż na pół lub na mniejsze kawałki i włóż je na kilka minut do rozgrzanego piekarnika, dopóki się lekko nie zarumienią. Na suchej patelni upraż pestki dyni.

Gotowe pieczywo posmaruj hummusem z czarnuszką i połóż na nie plastry łososia. Całość ozdób listkami bazylii i ziołami. Dodaj pomidorki koktajlowe…i gotowe!

 

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi