Carpaccio z ogórkiem i krewetkami Perla w sosie kantońskim

10 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. 1 opakowanie krewetek w stylu kantońskim
  2. 1 ogórek wężowy
  3. 1 papryka czerwona
  4. świeża kolendra
  5. świeża mięta
  6. olej sezamowy
  7. łyżeczka sosu sojowego
  8. pieprz
  9. sól
  10. biał;y sezam

Kiedy w domu pojawią się niespodziewani goście i brak Ci pomysłów, a równocześnie nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu na przygotowanie bardziej skomplikowanej, letniej przystawki – przyrządź błyskawiczne Carpaccio z ogórka z krewetkami Perla w sosie kantońskim i ciesz się jej wyjątkowym smakiem w gronie swoich najbliższych. Carpaccio jest niezwykle prostą w przygotowaniu przystawką, a jej orientalny smak oraz wzorowana na kuchni włoskiej propozycja podania zadowolą każdego, nawet najbardziej wybrednego gościa. Spróbujcie ją sami już dziś i nie zapomnijcie, by zaserwować ją bliskim przy pierwszej możliwej okazji!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Rozpocznij przygotowanie carpaccio od umycia i osuszenia wszystkich niezbędnych warzyw. Użyj obieraczki do pokrojenia ogórka na bardzo cienkie plastry, a następnie wymieszaj je z sosem sojowym i olejem sezamowym. Tak przygotowanego ogórka ułóż na półmisku warstwami, przekładając go pokrojoną wcześniej w kostkę papryką. Gotowe warzywa dopraw solą i pieprzem,  a następnie ułóż na ich wierzchu krewetki w sosie kantońskim prosto od Perla! Carpaccio posyp do smaku: piórkami z papryki, białym sezamem, ziołami, kolendrą i miętą. Przed samym podaniem posyp carpaccio grzankami.

Smacznego! 🙂

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi