Grzanki z hummusem, antipasti i ogórkiem małosolnym

20 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. 4 kromki pieczywa
  2. Olive Salad czarne i zielone oliwki z kostkami sera Perla – kilka sztuk
  3. Zielone papryczki nadziewane serkiem Perla – kilka sztuk
  4. świeży szczypiorek
  5. kilka ogórków małosolnych
  6. świeża papryka

Niecodzienne połączenie smaków – tradycyjnie polskie spotykają się z śródziemnomorskimi…

Upieczony w piekarniku lub na grillu chleb posmarowany wyrazistym hummusem paprykowym, a do tego szczypiorek prosto z ogródka, ogórek ze słoika, chrupiąca papryka i dowolne antipasti – u nas: zielone papryczki, czarne i zielone oliwki.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Chleb pieczemy w piekarniku lub grillujemy na złocisty kolor. Smarujemy hummusem i posypujemy szczypiorkiem.

Na wierzch kładziemy kilka plasterków ogórka i dodajemy pozostałe warzywa.

Wspaniale smakują na tarasie skąpanym słońcem 🙂

 

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi