Jesienne przekąski z hummusem paprykowym

30 MIN 4 OSOBY
Składniki
  1. Bagietka
  2. 2 x Bataty
  3. Hummus paprykowy "Perla"
  4. Pół paczki sera żółtego Gouda
  5. Paczka serka feta
  6. Garść orzechów pecan
  7. Żurawina
  8. Pestki dyni

Halloween tuż za rogiem, więc nadszedł już czas najwyższy czas aby pomyśleć o halloweenowych dekoracjach i przekąskach! Jeśli w tym roku to Ty je organizujesz i brakuje Ci inspiracji na zdrowe i szybkie przekąski, którymi mógłbyś uraczyć swoich gości – nic straconego! Przedstawiamy Wam 2 szybkie przepisy na crostini z hummusem paprykowym Perla, które z pewnością Wam zasmakują i umilą tę „najstrrrrrrrraszniejszą” noc tego roku!

Przepis:

1.Crostini z hummusem, serem, żurawiną i orzechami pecan

Rozpocznij przygotowanie crostini od pokrojenia bagietki w kromki. Skrop je obficie oliwą, a następnie opiecz w piekarniku na złoty kolor. Upieczone kromki posmaruj obficie oliwą i opiecz w piekarniku na złoty kolor. Upieczone kromki posmaruj obficie hummusem paprykowym „Perla” i ułóż na nim pokrojone w trójkąciki plasterki sera. Crostini udekoruj orzechami pecan, żurawiną i pestkami dyni.

2. Crostini z batata z hummusem, serem feta, żurawiną i orzechami pecan

Nagrzej piekarnik do 200°C, a następnie pokrój bataty w grubsze plastry, ok. 1-2cm. Tak pokrojone bataty połóż na blaszce i piecz je przez ok. 7-8 min z każdej strony, lub do ich miękkości. Upieczone bataty posmaruj obficie hummusem, a następnie posyp je pokruszonym serkiem feta. Crostini z batatów udekoruj żurawiną, i orzechami pecan.

Smacznego! 🙂

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi