Kanapki z hummusem paprykowym i warzywami

5 MIN 1 OSOBA
Składniki
  1. dwie kromki pieczywa pełnoziarnistego ze słonecznikiem
  2. Hummus paprykowy Perla
  3. kilka listków różnego rodzaju sałaty
  4. czerwona cebula
  5. sezam i słodka papryka do posypania (dobrze sprawdzą się też inne ziarna, pestki, przyprawy)

Bardzo szybka propozycja na śniadanie lub kolację. Kanaki – może banał, ale czy proste rzeczy nie są najlepsze? 🙂
Poza tym, nie każdy pamięta, że hummus, to nie tylko pasta do jedzenia z miseczki za pomocą różnych warzyw, czy pieczywa.
W naszym wydaniu hummus posłużył jako pasta do posmarowania pieczywa. Z dodatkiem warzyw smakuje wyśmienicie!

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Hummus paprykowy nakładamy na kromki pełnoziarnistego pieczywa.
Na wierzchu układamy liście różnego rodzaju sałaty, czerwoną cebulkę i posypujemy sezamem i słodką papryką w proszku.
Prosta sprawa, a jaka efektowna 🙂

Smacznego!

WSKAZÓWKI

Łącz hummus ze swoim ulubionym pieczywem i dodawaj do niego dowolne warzywa. Efekt za każdym razem będzie inny.

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi