Kanapki z hummusem z buraka

10 MIN 4 OSOBY
Składniki
  1. Bochenek chleba razowego
  2. 100g masła
  3. Hummus z buraka Perla - 1 opakowanie
  4. Awokado - 2 szt.
  5. 1 pęczek świeżej rukoli
  6. Ser Feta
  7. Nasiona czarnuszki

Szukasz pomysłu na szybkie, a równocześnie zdrowe śniadanie? Nie mogłeś trafić lepiej! Przedstawiamy Wam aż 2 propozycje kanapek z wykorzystaniem hummusu z buraka prosto od Perla. Proste w przygotowaniu, pyszne, a przede wszystkim zdrowe. Z pewnością zasmakują każdemu!

Przygotowanie:

Propozycja 1.: Rozpocznij od umycia rukoli oraz pokrojenia fety w drobną kostkę. Kromki chleba posmaruj masłem, a następnie obficie hummusem z buraka. Na kanapce połóż pokrojone w drobną kostkę kawałki fety, a następnie oczyszczone liście rukoli. Gotowe!

Propozycja 2.: Rozpocznij od umycia rukoli oraz pokrojenia awokado w cienkie plastry. Kromki chleba posmaruj masłem, a następnie obficie hummusem z buraka. Na kanapce połóż pokrojone w plastry awokado, a następnie posyp je ziarnami czarnuszki. Na gotową kanapkę połóż oczyszczone liście rukoli.

Voila, smacznego! 🙂

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi