Kanapki ze śledziem, burakiem i czerwoną cebulą

15 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. Bochenek ciemnego pieczywa
  2. Hummus Burak od Perla
  3. Cebula czerwona
  4. Płat matiasa
  5. Sezam (do posypania)
  6. Pieprz
  7. Sól

Jak tam nastroje poświąteczne? Jeśli nie macie pomysłu z czym przygotować kanapki, pozbądźcie się z lodówki poświątecznych resztek i przygotujcie je z Matiasem w zdrowszej wersji – z hummusem z buraka od Perla. Po prostu paaaaalce lizać! 😛

Przepis:

Rozpocznij przygotowanie kanapek od posmarowania ich grubą warstwą hummusu z buraka od Perla. Następnie obmyj Matiasa i pokrój go w paski, a cebulę w krążki. Tak przygotowane składniki ułóż na kanapkach, a następnie posyp je sezamem. Dopraw solem i pieprzem do smaku i … voila! Zdrowe i pożywne kanapki z hummusem gotowe!

Smacznego! 🙂

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi