Kolorowe anti-szaszłyczki z papryczek i oliwek Perla, ze świeżą bazylią, posypane sezamem.

20 MIN 2 OSOBY
Składniki
  1. Czereśniowe papryczki nadziewane serkiem Perla
  2. Olive Salad czarne i zielone oliwki z kostkami sera Perla
  3. Zielone papryczki nadziewane serkiem Perla
  4. Miodowe papryczki nadziewane serkiem Perla
  5. świeża bazylia
  6. patyczki do szaszłyków
  7. sezam lub inne pestki do ozdobienia
  8. bagietka, np. z czarnuszką

Grill dla przyjaciół, wśród których kilkoro nie je mięsa? Takie dania, które uwzględnią preferencje kulinarne wszystkich gości? Żaden problem.

Dziś propozycja, której nie może zabraknąć obok karkówki i żeberek…

Kolorowe anti-szaszłyczki, chrupiące i lekko pikantne.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Papryczki miodowe i zielone należy pokroić na 2-3 grubsze krążki, oliwki przekrawamy na pół, natomiast papryczki czereśniowe pozostają w całości.

Wszystkie kolorowe warzywa oraz serek od oliwek nabijamy naprzemiennie na patyczek i przeplatamy listkami bazylii.

Kombinacji kolorystycznych jest wiele, wszystko zależy od Twojej inwencji.

Gotowe szaszłyczki układamy na talerzu lub desce i posypujemy sezamem (lub innymi ziarnami czy pestkami).

Do tego świetnie pasuje bagietka z czarnuszką, ale jeśli takiej nie znajdziecie, może być inna, ale świeża i chrupiąca 🙂

 

WSKAZÓWKI

Do krojenia papryczek najlepszy będzie ostry nóż, żeby uniknąć zgniecenia.

Z tego samego powodu warto, przed nabiciem papryczek na patyczek, nakłuć je lekko końcówką noża.

Udostępnij
Przejdź do paska narzędzi